Monday, July 23, 2012

Berbuka di rumah mak mentua..

semalam selesai suda hari kedua berpuasa..
walaupun tak  sempat nak sahur sbb tak kunci jam..huhuh...terlupe...sowy abg..-_-
sbb terus naek tido lepas tgk tv3 mlm tuh..citer " Perempuan Neraka"
yelahh...citernya dah abes kul 12tgh mlm..
so kemas2 bawah...then terus naek atas tido...kebabom...
sedar2 jer dah azan subuh...huhuu..

btw,aku ok jer if tak sahur...tpi kesian kat incik asben...
takot dia penat ke hulu hilir wat keje jmpa supplier ...
aku ni keje dok dlm opis....so takde la rasa penat mana...

semalam kitaorg berbuka kat rumah mak mentua kat Tmn Dahlia...
actually wat pot luck..
pakcik makcik sepupu sepapat seme join..
so menu aku utk dibawak ke rumah mak ialah..
Daging Masak Lemak Cili Api....
dan buat sekali butter kek....
cuma masa kat uma mak ada org request kek batik aku lak...huhu..
coz katanya tak puas makan masa kat uma aritu..time wat kenduri..
so takper2..next time ada wat makan2 lagi..aku wat la kek batik tuu....
so hari ni wat kek butter jer..

org yg paling suka of course la syahmi coz meriah...
ramai dok main dgn dia..suka laa dia...
siap menjerit jerit kesukaan bila ada org ajuk apa menda yg kuar dari mulut dia..
pastu berpeluh tak payah cakap  laa..
naek ruam kat bahu dia..alahaai sian diaa..
si bujang kecik ni memang cepat ruam bila keadaan berpeluh..
tu pasal kat umah nenek dia ada aircond...kitaorg pasangkan utk dia..
sbb tak nak bagi dia berpeluh yg buat ruam...
tpi nak wat camner..bila dlm keadaan ramai sejuk pun dah tak rasa klu dah syok main.
lepas sorang sorang dok suap dia makanan...
dia pon apa lagi..pantang tgk org makan...dia punya teruja tu mcm tak penah kasi makan...
kalau dah menu berbuka semalam mcm jual kat bazaar jer..huhu..




 nak geng dgn org besar jer...


 setia mendgr zikir kat astro oasis..


 pot luck..


syahmi dgn nek teh dia..


itu aje pic yg di ambil sebelum berbuka...
pics lepas berbuka or tgh berbuka memang takdo laaa...
sebab aku terlalu sebuk !!!




sangat sebokk..!!!






sebok makan !!!







hahahhhaha...sekian





~Selamat Berpuasa~

1 comment:

  1. selamat berpuasa.. jgn lupe kunci jam lg.. ehehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...