Monday, November 4, 2013

Tok Gajah Juara Piala Malaysia..2013 !!!

Hello November....

Bulan November sangatt bestt ..sebab permulaan bulan ni dah kasi kami sekeluarga berita gembira...
opppppssss...bukan pasal diri aku....tapi kesah adik bongsu ku....

Semalam, iaitu 3nov....dia dan team bola dia menang Piala Malaysia edisi 2013....
Yup....Adik aku maen utk Pahang Darul Makmur..
Sayangnya aku xdpt join parents dan adik beradik yg lain join..
clash dgn event incik asben kat Desaru hari sabtu tu...so dgn muka pasrah follow jela incik asben....
tapi mlm game aku dah kat uma..so tgk dlm TV je la.....
dorang memang suke menjeleskan aku dgn picture2...so takpela..aku redho...dah jauh kan....
klu aku stay dekat area N9 or melaka memang aku redah dah stadium tu....

Anyway ini juga boleh dikatakan hadiah bermakna utk majlis  perkahwinan adik aku yg bakal berlangsung next week...phewwwww ...memang rezeki ko la Dan.....

ok,...jom layan pics yg family aku wasap kan....im so jelez huh !

    apesal mak tak pakai jersi neh....ini tidak adil tidak adil....
kemain anak dara kecik tuh....








 hamboi kak ipo aku kemain....





















kitaorg adik beradik seme lahir KL...mak Perak n abah N9....tapi sokong pahang sebab adik maen...huhuh...last year maen dgn Selangor...tapi xde rezeki ke Final..
maen Pahang baru ada rezeki masuk Final.....Alhamdulillah menang....

So next week plak majlis nikah dia....Stay tune...heheh..


Note : Dorm E06..sila hadir okey.....:)


Friday, October 25, 2013

Syahmi dah pandai nyanyi...

nak share video my lil hero....

pandai nyanyi dah sekarang...tak kesah la..janji ada bunyi ujung ujung tuh...janji rowk.....hahahaha

video


ok bai...

Saturday, October 19, 2013

Hello October...My Birthday & Wedding months..

Hello October....

too late nak hapdet on october....tapi nak hapdet jugak...ada aku kesah....belog sendiri khenn...
macam biasa bulan october ni ada 2 hari bahagia aku.....

1st of course la my beday.....
2nd my wedding anniversary.....
taon ni genap umur 29taon....dan bulan october ni jugak ler genap 3 taon perkahwinan kitaorg....wahh..
masih jauh lagi perjalanan kami suami isteri.....semoga kekal hingga ke jannah dgn tenang,sabar..
semoga berjaya menghadapi rintangan yg mendatang.....aminnn...

sejak ada hero kecik ni aku dah malas nak romantik2 sgt.....buang karen je....q
cukup sekadar sambutan makan2 sesama kami......dan tiup kek yg dibeli secara slice je....
hahahahhahah...nak buek camno...laki den tak minat kek....den pon tak minat sgt....
so dari membuang duit beli kek beso beso kan rugi....ngeh ngeh ngeh....
duit tu boleh buat beli handbeg or kasut....takpon simpan g bercoti....

others than that plan nak cuti kitaorg terpaksa di tunda...sbb bulan nov ni nti kitaorg mulai busy turun naek turun naek KL....sbb ada wedding adik bongsu ku.....
alhamdulillah dah booking hotel...so tak perlu risau.....dapat tido semalam pon okla...at least dptla release tension...tu pon da alang2 cuti.....so harussss la mengunakan peluang yg ada.....utk pergi bercoti....






ok la babai..


Luv 3 of us..~~~





Thursday, October 17, 2013

Welcome to Country Garden Danga Bay !

mama n syahmi mencemar duli kat Country Garden  Danga Bay...so ni backdated punya story lagik....
memang backdated je laaa...nak up todate tak dapekkk la makcikkk....

ok memula sesaja bawak Syahmi ronda berdua while ayah dia busy with his bikers event...

keluar berdua ni bnyk cabaran...tapi Syahmi ni dah besar dan dah 2 tahun pon...so should be no problems at all...wlaupun ada rasa cuak jugak sbb budak kecik ni aktif....ko kene join berkejaran dgn dia sana sini occay....pastu pikirkan tempat tu tak jauh....so kuar uma dalam kul 4 lebih...sbb bajet sampai dalam kul 5...ghupenyer jammed okey nak masuk kat dlm tuh..yelaaahhh tmpt baru...so org pon berlumba lumba la nak masuk...cuaca plak cantekkk...so memang besst laaaaa.....

So far parking tak kene bayar....tapi tak tatau la later on..sbb tmpt ni belum 100% siap.....parking lot dia pon berpasir lagik....belum di tar kan.....tapi landskap dia memang cantik ...ai is teruja !!!
oklaa ada tmpt best cenggitu kat JB neh....bawak anak pusing2 waktu petang oklaaaa...bersiar2...amek angin...lokasi pon tak jauh kan dgn aku yg dok area Tampoi neh....

aritu tu amek gambar pon takbanyak....maklumlaaa...anak ai is so aktif...suh bergambar berlari sana sini dia...pastu pakai lak camera henpon murah...so redha je laa bnyk mana je yg dapat khenn....

happy viewing....~~



 Welcome to Country Garden @ Danga Bay




tgk tuu...hebat tak Syahmi nak henyak turtle....hahahahah...kejam tau anak aku neh...



 pantang nmpk kolam air....dok recce nak  masuk dlm tu main2 lettew..



 Map Country Garden~~



Penat jadi bikers...kita minum dulu !!!! hahahah propaaaaa
yoyo ooo je nmpk mcm motot tu dia yg ponya....hahaha..


till then...to be cont ~~~


luve 3 of us....


Tuesday, September 17, 2013

Telatah Syahmi 2yo....

Gelagat umur budak 2 tahunnn nehhh....

Mama sayang awak kuat kuat taw...

Luv my lil hero Muhammad Syahmi ~ ~ ~

telatah dia sangat memenatkan tapi seronok layannn...tu la pengobat jiwa dan lara....


 pic beraya uma my abg sulung ku....Syahmi with his cousins..Arif Danial




 The Cousins : Arif Danial, Muhammad Syahmi & Nur Aryana Dahlia



 Cubaan panjat dressing table Mama...sekali tak dapat turun...hahahaha...padan muka dia...meleleh leleh hingus nangess...ishhkkkkk....



 beraya uma Moyang Syahmi....my abah parents..




 beraya di Alor Gajah...ronda ronda Dataran Alor Gajah...



 Playground Dataran Alor Gajah




Cayang Ama....Syahmi call me "AMA"...hadoi...boleh laaa dari takde....





Thursday, September 12, 2013

Syahmi turns 2 on 23Aug'13

Backdated story...tapi nak hapdet jugak....pedulik apa....

Alhamdulillah my lil hero Muhammad Syahmi sudah menjangkau usia 2 tahun...
Banyak sangatt perkembangan kat budak kecik nih.....
dah pandai cakap macam macam sampaikan kekadang kitaorg mak pak ni tak dapat catch up apa yg dia cakap..plus dia dok nursery kan...so kekadang tak terlepas dari tingkah laku yg kurang enak di pandang...
contohnya bila kita marah2 dia....dia dah pandai marah2 kita balik...angkat2 tangan mcm nak babap kita...pastu pandai nak cubit kita....yg lagi horror skrg dia da angkat2 kaki nak sepak org...woorrrr sgt terkedu mak bapak dia okeh......tapi nak buat cemana...itu la penangan baik buruk dok nursery...

kitaorg assume dia tgk gelagat abg atau kakak yg lebih usia dari dia...sbb syahmi ni senang copy paste apa yg org buat.so kat rumah kitaorg memang beware sgt klu buat sesuatu....contohnya aku  ni malas nak tutup plak kat bawah guna tangan....main guna kaki jek....klu dia terpandang aku buat...dia pon buat jugak....tu yg aku laki bini memang berjaga2 klu nak buat sesuatu yg tak elok utk usia mcm dia tgk n ikot.......

tapi itu seme perkembangan akal utk budak seusia dia...mulut memang tak reti berenti bercakap mcm semua org paham dia cakap.....then dia memang pandai makan....org johor cakap..."pemakan"....
tu pasal aritu checkup berat dia 14kg ! hah...semangaaaattttttt...

syahmi ni jugak suke berjalan sana sini....klu dok uma takde wat pape...dia buat muka boriingg n akan kacau mak pak dia berehat atau time kitaorg buat kerja rumah....
yg paling sadis klu dia dok tepi grill pintu masuk....pandang2 luar sambil memanjatt tinggi2..haihh..

kalau g memana uma sedara mara....ramai yg dah hint suh menambah....
aku senyum je laaa...sbb not now..aku tak puas lagi nak melayan syahmi ni...perkembangan dia bnyk lagi aku nak explore....sbb nak kawal dia neh bukan senang okey....dia sgt aktif n lasak...

dan to be honest dia sgt manja dgn aku....aku tgh masak pon dia boleh dtg peluk aku....
so suwetttt....sbb masa dia banyak dgn aku....bergolek pon bergaduh pon seme dgn mak dia neh...

oh my lil hero syahmi....mama miss u baby.....





Wednesday, September 4, 2013

Raya 2013...@ Kuala Kangsar,Perak

Welcome September~~~~

Pergghh..macam orang berpantang aku neh...lama giler tak melawat blog sendiri...apalagi nak menghapdet..
kebusyan melanda...ecehh macam ko sorang je la yg busy kat atas muka bumi ni mira oiii....
tapi siyess beb, wa tersangat la busy...anak baru sorang tapi busynyerr...MasyaALLAH.....

puasa memang tak hapdet langsungg.....ni hah nak dekat abes raya dah pon....baru terhegeh nak masuk blog hapdet....utk kenangan kekdahnyerr....heheheheh....

ok..ni aku nak hapdet ...citer hari raya n citer pasal hero kecik aku yg dah menjangkau usianya 2 tahun u ols....tapi beday tu next entri la okey....

My Small family pictures..at my mak hometown Kuala Kangsar,Perak.

this year turn aku,turn along n turn angah beraya dgn mak n abah..
so meriah raya tahun ni sbb anak menantu cucu mak abah seme balik raya....
next year mungkin kekurang meriahnya sbb turn raya rotate..



My family pictures 2013...




my sis in law n mak...oso my niece n nephew...




 part of Keluarga Allahyarham Mat Brahim & Allahyarhamah Halimatun Saadiah.
anak,menantu,cucu,cicit,piut....
unfortunately...ramai lagi yg takde...ni kira suku je....
one fine day hope semua dapat berkumpul....





my lil bro yg masih single but not available....
next year beraya dgn bini la eh Zidan....
nanti raya kendong anak anak sendiri lak...
so anak2 buah sila duduk bawah yek...hehehehhe....


sempat beraya ke Penang lagi...tak puas beraya sana !!
saje naek ferry bawak syahmi merasa naek ferry...hahahahha...

Oklaa....next nak hapdet beday si hero kecik ku....


Selamat Hari Raya  Maaf Zahir Batin U olss......hahhaha
da basi baru nak hapdet.....
takperlaa....niat yg penting...kosong - kosong okey kalau ada salah n silap.. ;)



till then....

babai ....



Tuesday, July 9, 2013

gelagat si hero kecik !!..

anak la hai anak....pandai merajuk dah sekaranggg.....pantang xdpt apa yg dia nak pandai sujud syukur kat lantai dah skrg....nanges tu tak payah cakap la kann....memang volume high pitch punyerr....
gerammmm je dibuatnya......pastu bila kita dah kasi apa yg dia nak pandai lak senyum senyum kat kita....n gelak ketawa bagi..propa betul la ko syahmii !


dah la pandai propa supaya org ikot cakap dia....skrg pandai menampor org tetibe....!
pedih okeyyyy...aku selalu kene tampor kat pipi bila tgh bersembang dgn bapak dia or dgn sesiapa....
sbb bila aku tgh sembang...time tu la dia nak tunjuk aku sesuatu dgn "bahasa" dia.....
bila aku lambat layan or lambat respon...hah ko amek la penangan penampor dia tuh !.....
masa tu la aku tetibe nak nak jadi hulk !!! dan dia pon tetibe jadi mcm tikus sbb dah penampor org .....
pastu siap cakap wat muka tercenggang n muka tak salah sambil ckp " apa? apa? apa?....ishhhkkk geram !


itu la gelagat dia skrg...selain dari tu,time aku nak masak je memang la suara aku akan jadi halilintar...
siap kene sound dgn incik asben...dah tuh awak tak nak maen dgn anak....cemana anak tak mengekor bontot mak dia....yg ayahnyer asek dgn wasap laa....viber laaa..dan apa kejadah lagi instant messaging neh..hangin laa aku kan....last choice aku angkat dia ke hall pastu tutup pintu yg nak ke dapur tuh....
so puas hati aku....nak nangis2 laa.....bapak dia bila dah dengar anak melalak...so dia tak tenteram la kan nak wasap viber dah sekutu dengannya....so dia akan turun bawah then amek anak dia bermain sama...hah! kan boleh tuh ...saje je nak bagi aku tambah dosa tau mengomel bila nak masak.....mencik !
masa tu baru la aman dan damai je aku memasak ~~~~


then latest..syahmi suke dgn construction environment...such as heavy machinery.....
mcm jentolak laa....pastu machinery yg utk piling tu laa....pastu machine buat jalan laa....haihhh...
mewarisi minat mama yerrr.....dlu mama belajar architecture.....awak pon minat jgk je...

skrg dia tgh berusaha nak bercakap...mostly bnyk yg aku tak paham bahasa jerman dia....
tapi layankan ajerrrrr....yg terang asek "apa.." nape"...mana"...nak.."tak nak"..nah..."
itu aje laa so far yg terang perkataannyer....

selain dari tuh dia skrg akan buat apa yg org besar buat...cth mcm tetiap pagi nak g keje aku akan gosok baju or tudung mana yg nak pakai g keje....so dia pon perati la mak ayah dia buat keje...

last week bila aku tgh sebok mengemas...perasan dia tetiba hilang.....last2 ada kat bilik tgh...
bilik tgh tu bilik iron....gosok baju semua kat situ.....
sekali aku tgk dia tgh anukan baju dia kat atas papan gosok tu sambil amek iron letak kat baju dia...
fuyoooooo...mcm org dah besa je gaya dia tuh.....hahahah...aku apalagi...intai dari pintu sambil snap pic utk wasap kat ayah dia....tergelak besar ayah dia....lepas tu aku wasap sekali family members aku nyer group wasap....pon sama...dah tuh gosok sambil amek kopiah ayah dia plak tuh...






Syahmi syahmi..geli hati mama nengok awak tau...


Thursday, June 27, 2013

Family day at Desaru Damai Beach Resort

Kesian belog....jarang di usik untuk menghapdet.....
blogwalking pon jarang....ketara betul perubahan .......

rindu nak hapdet perkembangan hero kecik ku.....

jamu mata je la yer.....nak membebel malas nak menaip..

he's now 1y10months..lagi 2 bulan besday boy....jatuh bulan raya....yeayyy....



bos kecik !



ahli bina badan in making....wakakka..


ni pic masa waktu petang....sesaje bawak dia pergi taman....

last week pergi Desaru Beach Resort bercuti sempena Bikers family day..
dapatla rehatkan diri dari jerebu yang teruk...
tapi skrg Alhamdulillah cuaca sgt baek...bertambah baek...



 get ready nak mandi !





 nelayan muda ~~~~




 suke  nyer dia maen dgn abg amir... !





syahmi wif ayah ~~


Group Photos wif Johor Bikers...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...