Thursday, June 7, 2012

ujung minggu MAMI (MAma n syahMI)

hari minggu berlalu sudah...cian syahmi..asal coti wikend je dia kene geget dgn mama dia...
asal geget je coti wikend..hahhahahah
yelahh...sape suruh lasak sgt...pastu sape suruh bambam sgt...kan mama dah geram...
cian tgn dia kene geget...tapi bila kita dok geget dia ..dia akan berhenti seketika utk mendownload apa yg kita tgh buat kat dia...
dia akan terdiam membisu... kemudian dia akan tegur kita balik dgn perkataan " woo".."aaa"...pastu sengih..utk menandakan dia tak heran kene geget...ataupun dlm erti kata lain sy tak sakit la mama!! then dia lasak balikk....

lately bila tido malam jer mesti dia akan bangun nangis2...pastu siap nangis teran2 lagi klu kita wat tahu...aduiii kacau betol la syahmi nih..tgh layan tido baekkk punya boleh plak dia terjaga....besok dah ler keje...dia boleh plak bngun nanges2..apalagi..dlm sedap2 tido tu bangun ler jgk wat kan dia susu..pastu lepas setengah jam cengitu nangis lagi..."mulut pun ringan jer la ckp..eh dia neh, apesal lak nanges2 lagi neh..baru lepas minum stgah jam tak kan nangis lagik.." last2 nenen kan dia smpai dia terlena....adoii..makan 20minit - 30 minit gak la nak bagi dia tido balik..syahmi syahmi...awak betul2 mengugat kesabaran mama....ayah dia tak payah ckp la..memang tak layan la bila syahmi nangis...tarik selimut lagi adala...except bila syahmi nangis kuat2 n lama2..walaupun dah dipujuk pun still nangis...haaaa...time tu la ayah dia bangun pujuk anak bujang dia tuu....-_-

diam tak diam dah khamis dah...skrg betul2 terasa yg masa cepat btl berlalu...next month dah nak start puasa...aku ni baru terhegeh hegeh nak ganti pose...nasib baek 7 hari jer..pandai syahmi ..tak nak biar mama dia ganti banyak2..tu pasal awak kuar lagi seminggu nak raya kannn.....so arini baru 5hari mama ganti pose..bajet nak wat full day minggu nie...tpi tak boleh le plak sebab kene masuk sgpore semalam...tak daya la nak pose bila kene masuk sgpore...sgt tak larat...takot fenggsannn...huhu..
niat di hati klu berkesempatan nak wat sampai 10 hari....tgk la..mana yg terlarat..mintak2 dipermudahkan...aminn...

Today urusan2 lawyer dah selesai...alhamdulillah...tggu official LOA jer..takperlah...bila dah settle nanti nak wat entri pasal beli rumah....just sharing the procedure bila beli rumah auction..apa yg perlu kita tahu....apa yg perlu kita standby...pro n cont..untuk panduan bersama.. :)

kurang 2minggu lagi syahmi nak masuk 10bulan..masih belum berjalan..tapi dah berdiri sendiri sambil lepas tangan..pantang ada menda utk berdiri mesti dia sebuk pegang n berdiri...selain tu bertambah lasak n sgt laju merangkak..hurmm..every time dia nak bertambah bulan...mama dia mesti teringat time dia lahir...


wajah selepas 12 jam dilahirkan..Muhammad Syahmi





love u syahmi..jadi anak yg baek cerdik n pandai dunia akhirat oke..mama n ayah luv u so much !!!

3 comments:

  1. Alhamdulilah dah dpt beli rumah. nanti deco2 bilik syahmi pula hehe =)

    ReplyDelete
  2. asna - Alhamduliilah...rezeki..tak plan pon...redha jer dgn rezeki Allah...auction pun acution la..nti ada duit tinggi gunung nak kasi umah lawo2...huhu...bilik syahmi takde nafsu nak deco lagi coz dia tido dgn kitarog lagik..skrg mira bernafsu dgn kitchen cabinet..tggu duit tinggi gunung ckit kot baru nak pasang KC..:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...