Monday, December 3, 2012

setahun akhirnya..!

Welcome home December...diam tak diam dah hujung tahun....lepas tuh dah nak masuk tahun baru 2013....
kejap betul masa berterbangan...dengan itu jugak la genap aku setahun bekerja di Johor Bahru...
dan juga genapla setahun aku menetap dan jadi orang Johor Bahru...
macam tak sangka pon ada jugak...yerlahhh...mcm tak percaya dah setaun dok sini....
so far ok la...nak kata best tu tak de la sgtt...sbb maybe jauh dari family n member2 aku...
tempat jatuh lagi dikenang...inikan pula tempat lahir aku sendiri..tempat childhood aku seme...
zaman remaja aku..zaman persekolahan....pembelajaran ...seme nun jauh disana...di kuala lumpur...

rindu memang rindu...rindu pada mak aku terutamanya...
walaupun dia dtg last 2 weeks...tapi perasaan rindu tetap ada...
pengubat rindu aku dah tentu Syahmi...
kekadang aku luah perasaan seme kat Syahmi..dia paham ke tak...tolak belakang....
Semoga mak sihat sihat selalu.....oh yeerr...11 hb ni beday mak...
aku rasa aku tak dpt balik kl...so just dpt wish thru phone je..2nd time aku tak celebrate beday mak..
sedehh je rasa....;(

ntah bila la aku nak balik kl lagi neh..kene depends pada cuti...
aku ni dah la follow cuti singapore..tak best giler follow cuti sana....klu gaji follow currency sana kan best..
takde la nak merungutt...ko suh aku dtg keje weekend pon aku boleh if ada OT...

semoga aku tabah mengharungi hari hari yg bakal mendatanggg...
hopefully boleh jumpa kawan kawan blogger yg dok Jb..
tambah kenalan..maklum lerr...tak ramai kwn kat cni..
nak jugak rasanya...one day bersua muka...hehehhehe..
amacam?? ada brannn....hikss.....


24 comments:

  1. boleh juga..set masa yg sesuai why not kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. wokeh..ada rezeki mana tau leh bersua kan...:)

      Delete
  2. itu la tempat jauh lagi dikenang.. inikan pula tempat kelahiran sendirikan.. tempat bermain lumpur.. erm.. aku pun tak pernah terfikir nak duduk bandar besar.. dulu memang tak pernah langsung terfikir yang aku boleh duduk berjauhan dari mak dan bapak.. hu hu hu.. Rindu mak dengan bapak aku kat kampung

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess...tmpt jatuh lagi dikenang..apatah lagi tmpt lahir sendiri..

      Delete
  3. sedihkan berjauh ngan family tersayang...
    Same la kite.... zura lak family jauh nun di Terengganu huhu...
    Dah jarang balik sana... tunggu nak bersalin dapat la cuti lama sikit ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semestinyer sedihh..tambah2 anak pompuan..rapat dgn mak...dulu pape ada mak jer...now different...kene independant..masa pantang nanti gunakan masa yg itu sebaik baiknyer yerr...hehe..semoga dipermudahkan zurae..

      Delete
  4. alahaiii kesiannya.. ain plak org jb tapi dok kl.. hehe.. nanti kalau ain balik JB.. ain leh roger Myra dan kita kuar together2 ngan Syahmi sekali ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh....roger jek..email myra ada jek kat sidebar facebook badge tuh.

      Delete
  5. sy penah dok JB 2 tahun..
    sedih sgt tinggal kan JB..
    padahal bukan org JB pun..hehe.
    dan sampai sekarang..masih harap blh dok sana lg..
    hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahhh...mesti ada yg menarik di hati tu if sedih tinggalkan jb..huhu..

      Delete
  6. alaaaaa,
    dtg la KLLLLL! :)
    kita buat reunion dekat sini. hihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..nanti la akak dtg raya umah awak yer...coz taon depan turn raya kl...heheh.bolehhh x???

      Delete
  7. myra org k.lumpur rupanya.samalah asal kita.bila dah kawen merantau ikut suami tp yana dekat sikit, kat selangor jer.bila2 nnt bolehla jumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulerr...saya jauh lerr...mkn 3, 4 jam baru nak sampai....huhu...selangor tu pejam mata je myra leh sampai.kih kih kih..tapi nak wat cemana...follow asben..

      Delete
  8. alololo cian...jauh kan...kl johor...tak try carik kije dekat kl?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya follow asben tinggal jb..hometown kl..:)

      Delete
  9. kak, nanti balik kl roger nadia. ;)
    kita gather2. ade bran? ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa ALlah...nak jugak ketemu nadia salam untuk kekasih neh..muahahhahaah....tadahal la nak ketemu...mintak2 masa tidak ada aral yg melintang patah membujur lalu..

      Delete
  10. Salam kenal Myra, tq sudi singgah blog syok sendiri :)

    Alahai... kesian dia. Ok apa duduk jauh, sesekali balik KL, orang sambut kita pakai kompang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak dtg ziarah...teruja ...alahh..klu akak blog syok sendiri..apa lagi blog saya neh..bukan takat blog syok sendiri...tapi dah mcm diary tak berkonci..huhu...
      aritu dorang ada sambut myra pakai kompang..tapi time kawen je la aritu..keh keh keh.

      Delete
  11. myra..

    in shaa Allah.. if ada gathering blogger johor.. k.Ayu akan pastikan awak xtertinggal u dijemput..

    ok..
    tamo sedih ya.. johor best tau.. nanti balik kl sure rindu jb. heehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ALLAH sukeee nyerrrr..jgn lupe jmpot ea kak..leh kenal2 kakak2 yg dok JB neh..yelah..kawan tak ramai mana je pon.manatau boleh terubat rindu kat family kat sana..huhuhu....jiwa myra blom 100% di JB kak...masih menyesuaikan diri neh...baru setahun ..kene amek masa ckitt...:)

      Delete
  12. hari ini 11 hb..

    HAPPY BIRTHDAY BONDA MYRA.
    Moga murah rezekinya. moga sentiasa sejahtera...

    (sorry.. k.Ayu taip laju smpai lupa nak wish)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak ayu...tepat kul 12 tgh malam tuh myra dah call mak...hehe..rasa nak nangiss...tpi control jiwa muda neh...hehehe....

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...